Chyba
  • Error the gallery with an id of: 433 is not published

thumbnail kridla x final

V hlavním vchodu do naší školy si od pátku 18.10. můžete prohlédnout a na vlastní kůži a oči vyzkoušet a užít výsledek společné práce vás všech - žáků celé školy od prvňáčků až po deváťáky. Z námi vytvořených jednotlivých peříček vznikl krásný objekt, který doplňuje naše letošní téma „Les – hurá na vzduch“ právě o rozměr vzduchu, volnosti a dalekých obzorů. Přijďte se podívat a třeba i vyfotit, sdílet a posílat dál. My se zatím budeme zamýšlet nad tím, jak by se dal objekt pojmenovat. Se svým nápadem se může každý žák 2.stupně zúčastnit soutěže o nejlepší MOTTO. Více se všichni dozvídají v hodinách češtiny.

 

Spolupráce na výtvarném celoškolním projektu, jehož výsledkem je prostorový objekt, dokázala propojit celou školu, protože na výsledném objektu má každá zapojená třída svůj prostor a své jednotlivé výtvory – peříčka. Každý žák od prvňáků po deváťáky vyrobil 4-5 ptačích per, nejlepší si podepsali a odevzdali do společné „pokladnice per“. Zpracování bylo jen a jen na dětech, pera mohla být z jakéhokoli materiálu, který drží tvar a lze jej nalepit na podklad. Výsledný objekt, na kterém je tak krásně vidět práce všech nejen za třídu, ale i jmenovitě, potom sestavila a poklad pro výsledný objekt vytvořila třída 7B. Holky a kluci se nadšeně zapojili do výroby a vše samostatně dali dohromady, vyrobili, sestavili, pověsili.


Jak můžete vidět na fotkách, výsledkem práce celé školy jsou krásná barevná křídla, která v někom vzbudí myšlenku na anděla, v jiném na ptačí let a u někoho třeba navodí náladu poznávat dálky a nebo to vysoko a daleko dotáhnout… Křídla jsou umístěna na viditelném místě v hlavním vstupu do školy a jsou tu nejen pro žáky školy, ale pro kohokoli, kdo navštíví naši budovu, pro malé i velké, staré i mladé! Objekt je lehce interaktivní a pokud chcete a máte chuť, můžete si s ním i trochu hrát :-). Ale hlavně doufáme, že se budete s křídly fotit a sdílet na „instáči“, FB, mailem či na jiných webech a budete vymýšlet nejrůznější grimasy a postoje, které se s křídly dají zaujmout…nebojte se jich a rozviňte svou fantazii!

Moc děkuji za přispění všem, kdo se do projektu vrhli a věřím, že všechny děti mají radost ze společné práce a výsledku!

Pavla Charvátová