Vážení rodiče,
dnes jsme pro vaše děti uvařily vynikající polévku z červené čočky s koriandrem.
Polévka je velmi jemná a vůně čerstvého koriandru dodá polévce na zajímavosti.
Červená čočka je luštěnina, která neobsahuje slupku, proto nenadýmá. Je zdrojem přírodní bílkoviny, vlákniny, minerálů ( např. vápník, železo, hořčík, mangan), vitamínů (B, B6), je lehce stravitelná a má nízký glykemický index ( důležité při redukční dietě - pro rodiče :0) ). Jelikož se při přípravě rozvaří, není potřeba polévku již zahušťovat jíškou!
Koriandr - koření, které u nás zatím není až tak oblíbené. Nať připomíná listy kořenové petržele.
Semínka koriandru jsou součástí kari koření. Využití koriandru - do polévek, omáček, salátů, pomazánek ale i do sladkých jídel (marmelád, perníků, cukroví). Výtečný je také v kombinaci s rybou či grilovaným masem.
Jeho prospěšné účinky na lidský organismus: pozitivně působí na trávení, ničí střevní parazity, účinkuje proti nadýmání a nechutenství.
Zevně: obklady na klouby (revmatické potíže).
Věřím, že si děti pochutnají !
Jana Potužníková