polvka1

Dnes jsem si pro děti připravila v pořadí druhou zdravou novinku. Chtěla bych je postupně seznamovat s novými potravinami.

Vím, že to bude trvat dlouho, než se naučí jíst nové potraviny, ale co je důležitějšího než ZDRAVÍ. Ale abych uklidnila rodiče, kteří mají rádi českou kuchyň, tak po jarních prázdninách bude na jídelníčku např: rajská omáčka s hovězím masem a houskovými knedlíky.

Pórková polévka ze sumečka. Tato polévka není zahuštěna moukou, ale bramborami. Obsahuje velké množství pórku, takže je přirozeně hustá. Sumeček africký - je z Českého chovu a je druhou nejprodávanější rybou po lososovi. Maso ze sumečka je bohaté na bílkoviny, je velmi jemné, šťavnaté. Filety jsou bez kostí a nejsou cítit typickou rybí vůní.

Za kolektiv školní kuchyně přeji všem hezký den Jana Potužníková.