V pondělí k nám do školní kuchyně přijel představit nové trendy ve vaření pan Uher, kuchař ze společnosti Bonduell.
Vybral Karotkový krém s koriandrovým pestem a Cizrnovo cuketové placičky s vařenými bramborami a zelným salátem Sombrero.
Polévka i hlavní jídlo bylo uvařeno bez špetky hladké mouky. Obě jídla byla výborně dochucena bylinkami -čerstvým koriandrem a zázvorem. Využití čerstvých bylinek v naší kuchyni nám není cizí již několik let. Paní kuchařky si s menu poradily jako vždy s velkou grácii. Našel se i čas na předávání zkušeností a rad, které pan Uher získal díky dlouholeté praxi v gastronomii.
Nastal čas výdeje obědů a my jsme s netrpělivostí čekali, jak budou děti reagovat na nový oběd.
K našemu překvapení, reakce dětí byla více než pozitivní. Učitelskému sboru také velmi chutnalo. Na fotce můžete posoudit, jak oběd vypadá, ale hlavně chutná výborně.
Jana Potužníková
vedoucí školní jídelny