ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

mobilJak už víte, ZŠ Davle získala v loňském roce finanční prostředky na projekt, díky němuž jsme mohli žáky druhého stupně blíže seznámit s pojmy patřící do kategorie mediální gramotnosti. V uplynulém školním roce jsme stihli projít a přiblížit dětem například ožehavé témat autorských práv a užívání videí, hudby a fotek z internetu, nebo problematiku tzv. fake news a hoaxů, během roku jsme se také podívali na různé typy médií a zprávy, které nám média předkládají. Vzhledem k situaci, která nastala ve druhém pololetí loňského školního roku, jsme ale jedno téma a jednu akci museli přesunout do dalšího roku, jedná se o téma mediální stereotypy a zajímavou přednášku (NE)bezpečný mobil.

 

Cílem tohoto projektu je dosáhnout toho, aby se naše děti lépe orientovaly ve světě médií, aby dokázaly rozpoznat kvalitní a důvěryhodné zdroje informací od nekvalitních a nedůvěryhodných, aby uměly zpracovávat velké množství informací, které jsou dnes běžně dostupné na internetu, aby uměly pracovat s informacemi na sociálních sítích, aby nebyly ztracené a lapené ve světe mediální (i internetové, počítačové a sociální) komunikace. S tím nám také pomáhají některé externí společnosti, které se na danou problematiku specializují a přijedou k nám do školy se zajímavými přednáškami. Na co se tedy můžeme těšit?


14.9.2020 přednáška (NE)bezpečný mobil
Seminář je zaměřen na možná nebezpečí spojená s využíváním mobilního telefonu. V rámci základních bezpečnostních doporučení se žáci seznámí např. s možnostmi ochrany telefonu před neoprávněným přístupem nebo krádeží či pravidly instalace nových aplikací. Zvláštní část je věnována používání fotoaparátu a kamery včetně pravidel pro sdílení fotek na sociálních sítích a dále ochraně soukromí v souvislosti s používáním tzv. geolokace (geo-tagging). V neposlední řadě jsou posluchači upozorněni i na možná finanční rizika v podobě poplatků v aplikacích, plateb za data po překročení tzv. FUP či roamingu a zdravotní rizika. https://akademie.nic.cz/

To vše podpořeno z programu 02 Chytrá škola.

 

O2

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |