Chyba
  • Error the gallery with an id of: 496 is not published

 Foto8            Máme za sebou zajímavý workshop na téma komix! Děti z druhého stupně si připomněly, jaké komixové hrdiny znají, kdo jim dal tvar, barvu a hlášky a také si samy mohly vyzkoušet jeden komix „udělat“.  Stručné seznámení s komiksem, jeho historií a principy a konkrétním postupem tvorby komiksu není nikdy na škodu! V další části se pak děti samy proměnily ve scénáristy, ilustrátory, ale také režiséry a herce. Rozdělily se do skupin a týmovou prací vytvářely komiks na dané téma s pomocé podkladů, které dostaly od odborníka na slovo vzatého – autora komixů, scénáristy pana Daniela Vydry. Ten se snažil v dětech probudit tvůrčího ducha, dovést je k neotřelému nápadu s nějakou vtipnou pointou a potom ho srozumitelným způsobem prezentovat. Jak sám říká: „Vždycky mě překvapí, že ačkoliv se témata opakují, dojdou nové skupinky a nové děti vždy k něčemu originálnímu, co dokáže pobavit je samotné i ostatní přítomné...“

 

            Svoje výtvory ihned konfrontovaly jednotlivé týmy mezi sebou. Děti si tak ověřily své schopnosti jak po textové, výtvarné, tak po i dramatické stránce, zkusily si svoje prezentační dovednosti a schopnosti a také jsme si připomněli, jaké to je pracovat a dělit role zase jednou v týmu, a ne jen doma zavření v karanténě.

            Tématem pro naše setkání byl Jan Ámos Komenský. A jak to vypadalo v praxi? Podívejte se na fotky a zkuste se zamyslet, zda byste dokázali vy sami odpovědět na záludné otázky z připravených podkladů pana Vydry: Měl Komenský rád krupičnou kaši? Měl někdy vši? Hrával s klukama kuličky? ….Hodně se toho o Komenském už nedozvíme, ale něco nového se dozvědět můžeme a spoustu si toho pak můžeme připomenout! Nejen, že se o Komenském díky tomuto workshopu a prostřednictvím komiksu něco dozvíme, ale také něco nového o Komenském vytvoříme, aby to komeniologové (tedy vědci zkoumající život a dílo JAK) neměli tak jednoduché, až to třeba za mnoho let objeví...:-).

PCH

Zdroj: https://www.komiksovyworkshop.cz/