ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

knkyPtáte se, o co jde?

O knížky, o čtení, ale hlavně o pomoc těm, kdo to nejvíc potřebují. Cílem organizátorů tohoto projektu je spojit potěšení ze čtení s radostí z pomoci druhým. Takže si představte, že Zabiják obdaroval Armádu spásy a Doktor Živago uzdravil indiány….ano, jde o názvy slavných knih, nebojte se! Každá knížka sbírá kredity díky vašemu čtení a peníze pak pomáhají tam, kde je to potřeba.

 

Jak to funguje?

Projekt Čtení pomáhá rozdělit každý rok 10 milionů korun na dobročinné účely. O tom, kdo pomoc obdrží, rozhodnou dětští čtenáři. Každý školák, který se zapojí do projektu, získá po úspěšném vyplnění testu na internetu kredit padesát korun, který věnuje na jeden z nominovaných projektů. Jakého testu? Testu plného otázek, které se vážou k nějaké knize, kterou si žák vybere ze seznamu a kterou četl, klidně i dřív, a zná ji a může tedy na otázky odpovědět.

Co se čte a kde?

Knihy jsou rozděleny do kategorií podle věku čtenářů (1.–5. třída, 6.–9. třída, střední škola). V každé kategorii je k dispozici minimálně 120 knih k výběru a stále jsou doplňovány. Knihy do seznamu vybírá odborná porota v čele se Zdeňkem Svěrákem. Najdete je na stránkách: https://www.ctenipomaha.cz/, a pak už jen stačí se registrovat do soutěže a vybrat nějakou tu knížku, nebo dvě tři pět, které se rozhodnete podpořit a zkusíte své štěstí v kvízu.

Kam půjdou získané peníze?

Charity, na které mohou čtenáři přispívat, vybírají organizátoři projektu ve spolupráci s Fórem dárců, renomovanými neziskovými organizacemi a partnery. Ročně podpoří více než 100 charitativních projektů celkovou sumou 10 milionů korun. V každém okamžiku je v projektu k dispozici 8 až 10 charit. Každá knížka má svůj kredit, který potřebuje nasbírat a který vy vidíte u popisky knihy a vy si tak můžete vybrat nejen knížku, ale i charitu, na kterou přispějete.

A co ZŠ Davle?

I my už čteme a kvízujeme, děti z 1.stupně už mají své knihy v hledáčku, například ve 3.B se u paní učitelky Jindřišky přihlásilo ke čtení online všech 25 dětí a ve 4.B u paní učitelky Ivanky se zapojilo 19 dětí. Ostatní se postupně přidávají. Na 2.stupni začnou děti s výběrem od pondělí, kdy jim celý projekt představíme. Jestli chcete, přidejte se taky! Čas na to máte po celý prosinec, až do 3.1.2021. A když to nestihnete letos, příští rok bude zase další šance a příležitost. Jsme rádi, že čtením můžeme pomoct na dobrou věc!

PCH

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |