vbusaVe čtvrtek 28. 1. 2021 proběhlo školní kolo Olympiády v anglickém jazyce. Sešlo se 10 žáků z 9. a 8. tříd. Díky spolupráci našich asistentek se mohli žáci ze všech třech tříd účastnit zkoušení v jednotlivých třídách ve škole, což bylo pro všechny určitě příjemné zpestření vleklé domácí výuky. Poměřovali své schopnosti ve čtyřech kategoriích, které svou náročností odpovídaly mezinárodní zkoušce KET (Key English Test) v úrovni A2 / B1. Tyto kategorie zahrnují poslech s porozuměním, čtení s porozuměním, gramatický test a mluvení o sobě a na vylosované téma. Při mluvení si žáci zkusili oficiální formu, kdy učitel spolu s rodilým mluvčím pokládají otázky a hodnotí jejich výkon.


Na prvním místě se umístil Martin Zirkler z 9. třídy s 65,5 body z celkových 71, na druhém místě byl Jaroslav Šašek z 9. třídy s 62 body a na třetím byla Agáta Krupová z 8. B s 60 body.

Ve čtvrtek 25. února proběhlo okresní kolo Olympiády v anglickém jazyce a Martin - Oskar Zirkler z 9. třídy se umístil na 9. místě. Všichni gratulujeme a máme radost.
 

Všem soutěžícím moc děkujeme za účast a Martinovi přejeme hodně štěstí v okresním kole. EN