ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

blokVšichni víme, co to je recenze, známe ty krátké, či delší články o tom, jestli něco funguje a jak, na co si dát pozor, na co nenaletět, co naopak běží parádně a jaké přednosti ta či ona věc má…a na konci textu, který takto uživatelsky nebo laicky hodnotí nějakou věc/produkt/službu, pak většinou vidíme hvězdičky, a nebo procenta…

Jasně, to je recenze. A přesně to jsme se v osmých třídách učili napsat. I recenze má nějaká svoje pravidla, systém, jak na to a na co při psaní nezapomenout a co neopominout. Osmáci si měli zvolit nějakou oblíbenou hru (pc, mobil, konzole…) nebo aplikaci a v případě, že ani jedno nevyužívají nebo nemají nápad v oblasti IT, tak mohli zvolit film/knihu. 

Jejich recenze se docela vydařily, obzvlášť některé by klidně snesly uveřejnění v nějakém odborném časopise nebo alespoň na webu…tak se podívejte, co všechno osmáky baví a co se jim líbí.

PCH

 

NEJEN V RILEYINĚ HLAVĚ
Osnova: Recenze
Úvod: V hlavě, anim. film, píšu o tom protože…
Stať: a) o emocích, v hlavě holky
b) můj názor, naučný, mají emoce emoce?
3. Závěr: podívat se na to, zhodnocení…

Rozhodla jsem se udělat krátkou recenzi na animovaný rodinný film V hlavě od studia Pixar. Film jsem viděla už dávno, přesto bych o něm chtěla něco napsat, jelikož si myslím, že je to velmi zajímavý snímek.
V hlavě je film o holce jménem Riley, která právě prožívá velkou změnu ve svém životě v podobě přestěhovaní do jiného města, změny prostředí i školy. I když má milující rodiče, kteří se ji snaží pomoci s touto situací vypořádat, začne Riley docházet, že je z přestěhování nešťastná. Chybí jí staří přátelé i její velký koníček – lední hokej. Tím, jak se s celou situací Riley vypořádává, vás po celou dobu filmu provází emoce v podobě postaviček, které žijí v Rileyině hlavě a ovládají její chování. To jsou Radost, Smutek, Strach, Vztek a Nechuť.
Podle mého názoru je to skvělý film, který může pomoci dětem pochopit určité události, nejen v jejich životě, jako například to, že je normální cítit se občas nešťastně a také to, že je v pořádku se s tím svěřit svým rodičům, jak vám na konci filmu Riley ukáže. Také se mi líbí filmové ztvárnění situace, kdy Riley pohlcuje smutek. To se tvůrci rozhodli přenést do příběhu, ve kterém se Radost pokusí před Smutkem uchránit důležitou vzpomínku na Rileyno dětství. Stane se ale nehoda, a Radost se ztratí v hlubinách Rileyiny hlavy. Vládu nad jejím chováním tak nečekaně přebírají ostatní emoce. Film nakonec ukáže, že Radost se může občas ztratit. Pokud máte ale milující rodinu a přátele, vždy si najde cestu zpět. Také ukazuje, že nakonec nepotřebujeme pouze šťastné vzpomínky, jak si Radost původně myslela. A co se mi na filmu nelíbilo? Snad jen otázka, kterou jsem si musela stále klást – mají emoce také emoce? Jelikož jsme například mohli několikrát vidět smutnou Radost, nebo vyděšený Smutek. To je ale opravdu jen maličkost.
Celkově to je podle mého názoru super film, na který se nemusí dívat pouze děti, takže si myslím, že je skutečně pro každého. Nakonec vás to donutí zamyslet se nad fungováním vaší vlastní hlavy. Doporučuji se na něj podívat a možná vás i dojme.
Anežka S.

 

RECENZE COD MOBILE
Osnova: Recenze
1. Úvod: Call of Duty mobile
2. Stať: a) mobilní hra, střílečka
b) zbavíte se u ní
c) dobré připojení k internetu
3. Závěr: doporučuji



Tuhle hru jsem si vybrala z důvodu, že ji hraji poměrně často a většinou ztratím pojem o času. Hru doporučuji lidem, kteří mají rádi adrenalin, zbraně a mají možnost si ji stáhnout do mobilního telefonu.
Hra spočívá v týmové práci. Snažíte se nasbírat více bodů než druhý tým. Každý bod získáte zastřelením protihráče. Většinou se společně s vaším týmem snažíte nasbírat 50 bodů, aby hra skončila. Pro mě je to adrenalinový zážitek, protože se snažíte zastřelit co nejvíce protihráčů, ale zároveň nechcete umřít, aby protihráči nedostali bod.
Pozitiva ke hře. Kdo má rád takovýhle typ hry, tak se určitě zabaví. Většinou se ve hře můžou objevit bonusové hry, což je třeba zabíjení nakažených (zombie), schovka, všichni proti všem a spousta dalšího.
Negativa ke hře. Musíte být připojení k dobrému internetu nebo mít data, jelikož je to online hra, a když nemáte dobré připojení k internetu, tak se hra seká nebo nefunguje vůbec.
Hru doporučuji spíše dospívajícím, ale určitě by se zabavili i dospělí. Kdybych měla hru ohodnotit procenty, dám 80%, protože se tam i nějaké ty chyby najdou.
Michaela M.

 

CS:GO – STARÁ DOBRÁ KLASIKA
Osnova: Recenze
1.Úvod: Pc hra CS:GO
2.Stať: a) Popis a historie hry
b) Zábava se spoluhráči
c) Žrout času
3. Závěr: Dobré hodnocení



Vybral jsem si na recenzi mojí oblíbenou pc hru Counter-Strike: Global Offensive, zkráceně CS:GO. Popíšu a přiblížím ji těm, co jste ji ještě nehráli, moc o ní nevíte a váháte s instalací. Pojďme teda na to.
CS:GO je počítačová online střílečka z pohledu první osoby (FPS). To znamená, že simuluje vlastní pohled herní postavy, s kterou hráč hraje a ovládá ji. Vydala ji společnost Valve a je celkem stará. Tato verze je už čtvrtá hra v hlavní sérii a vyšla 21.8.2012. Nejstarší verze Counter-Strike byla vydaná 18.6.1999. Hraje se tedy už víc jak 21 let. Mezi nejstarší a nejnovější verzí je ale obrovský rozdíl v grafice a vlastně skoro ve všem. Postupem času se stále vylepšovala. Je to známá a populární hra. Myslím, že většina hráčů ji už zná a aspoň jednou jí už hrála. Ti nejlepší dokonce na profesionální úrovni v turnajích o ceny. O čem tedy je? V nejhlavnějším módu této hry jde o to, že pět teroristů se snaží položit bombu na jedno ze dvou vyznačených míst na mapě. Policisté neboli Counter teroristi se jim v tom snaží zabránit tím, že je zabijí, nebo bombu zneškodní.
Hraje se na 16 kol. Před začátkem si můžete vybrat, jakou mapu chcete hrát a s kým. Buď s kamarády, to mě baví nejvíc, nebo s náhodnými hráči, kteří jsou většinou cizinci.
Výhodou je, že si aspoň procvičíte angličtinu a popovídáte třeba s člověkem z druhého konce světa. Nebo se domluvíte se svými kamarády a hrajete spolu v týmu. To je na onlinovce dobré a zábavné. Pořád máte nutkání si zahrát ještě jednu mapu. Prostě vás to baví a vtáhne dovnitř. A není to jen nějaká obyčejná střílečka, ale hlavně strategická a napínavá hra, u které musíte přemýšlet a předvídat, za jakým rohem se skrývá nepřítel. Další plus je inventář, v kterém můžete kupovat a prodávat různé skiny (vzhledy) zbraní. Skin je možné získat koupí, náhodně, nebo výměnou.
Na výměny si ale dávejte pozor, objevují se ve hře falešné účty, které vás můžou i okrást. Mě se to bohužel už stalo. To mě na hře nejvíc štve, že jsou tam i lidi, co podvádí různými programy a cheaty. V tomhle hra není moc chráněná. Také se občas seká, ale to může být špatnými servery, na které vás to zrovna hodí. A pozor! Je silně návyková a žrout vašeho času.
Celkově je to ale dobrá a kvalitní hra, která mě baví a můžu ji doporučit všem, kdo mají tenhle typ her rádi. Dávám jí zatím 85 %. Strhávám body do doby, než vývojáři zabezpečí hru proti podvodníkům. Obávám se, že s ní strávím ještě spoustu a spoustu času.
Radek P.

 

EURO TRUCK SIMULATOR 2
Osnova: Recenze
1.úvod : Euro Truck Simulator 2
2.stať a) je to simulátor ježdění v kamionu
b) je to kvalitně propracovaná hra z pohledu chování kamionu až po kvalitu grafiky
c) hře se spíše nic vytknout nedá
3.závěr: určitě doporučuji


Obsahem mé recenze je hra Euro Truck Simulator, další super hra pro malé i velké nadšence kamionu.
Kamion, pro někoho život, pro někoho velká otrava na silnici, ale kdo nesedl za volant toho velkého auta, nemůže přijít na to, že je to vlastně super. Tato hra může být pravě i pro ty, kteří opovrhují touto prací, a pro ty, kteří ji mají radí, či pro kluky i holky, co to prostě chtějí jen zkusit.
Hra je super ukázka toho, jak to funguje za volantem, přes zvuk motoru, po třeba kapky deště na předním okně. Vývojáři dokonale zapracovali na grafice, v porovnáním s “jedničkou”. Hře se dá vytknout jen velmi málo, dlouho jsem přemýšlel, co vůbec napsat, napodlo mě snad jen, že při
couvání nevidím do obou zpětných zrcátek.
Co říci na záver, realita je jedna věc, hra druhá, ve hře můžeme kdykoli odejít, takže když
máme ujeto třeba jen sto km, můžeme si třeba jít dát oběd. Může začít nudit po pár tisících ujetých km, ale to je realita. Určitě doporučuji. Co si to nejříve zkusit, a potom nadávat...
Dominik K.

 

WHATSAPP
Osnova: Recenze
1. Úvod: proč jsem si aplikaci vybrala
2. Stať: a) info o aplikaci
b) co se mi na aplikaci líbí
c) co se mi na aplikaci nelíbí
3. Závěr: doporučení a zhodnocení aplikace

Aplikaci WhatsApp jsem si vybrala, protože je to moje asi nejpoužívanější aplikace a jsem s ní moc spokojena. Aplikaci byste správně měli používat až od 16 let, nebo se souhlasem rodičů.
WhatsApp je americká aplikace spadající pod Facebook. Aplikace umožňuje bezplatně komunikovat s Vašimi přáteli. Zde se dá telefonovat, psát zprávy, nahrávat hlasové zprávy a také posílat fotky.
Na aplikaci se mi moc líbí, jak je jednoduše udělaná a má pěkný dizajn. Nezabírá moc místa v telefonu ani v počítači.
Trochu mě znepokojilo, když jsem se dozvěděla, že WhatsApp může číst Vaše zprávy v jednotlivých konverzacích, dokonce i měnit jejich obsah. S ničím takovým jsem se však nesetkala.
Aplikaci bych určitě doporučila, pokud budete opatrní a nebude klikat na podezřelé odkazy nebo odepisovat neznámému číslu, nehrozí Vám žádné nebezpečí.
Michaela Š.

 


ZLATÁ ČOKOLÁDA
Osnova: Recenze
Úvod: úvodní odstavec o tom, proč budu psát hodnocení, komu případně je určeno.
Stať: a) stručné info o filmu: základní fakta
b) co oceňuji, pozitiva a plusy filmu
c) co se mi nelíbilo, negativita, mínusy filmu
Závěr: zhodnocení, můj názor, hvězdičky

Vybrala jsem si film “Karlík a továrna na čokoládu”, protože jsem se nějak nemohla rozhodnout, na jaký film bych napsala recenzi, a tak jsem otevřela Netflix a vyskočilo to tam na mě, tak jsem si řekla, že si ho tedy vyberu. Film je spíše určen pro děti, ale dospělí se na něj mohou podívat také.
Film vypráví o Karlíkovi a o slavné továrně na čokoládu, kterou vlastní Willy Wonka. Film je především o tom, jak se Karlík a další děti dostaly do Wonkovy továrny. Vše začalo, když se Willy Wonka rozhodl dát do pěti jeho čokolád zlatý kupón, kdo našel kupón, vyhrál prohlídku Wonkovy továrny. Nakonec ho našlo pět dětí - dvě holky a tři kluci. Každý z nich si mohl vybrat jednoho ze svých zákonných zástupců, který s ním půjde. Karlík si vybral svého dědečka, který dříve u Wonky pracoval.
Na filmu se mi líbí, že i když je starší, tak má dobré efekty (např. klonování Umpa-lumpů). Také mi přijde, že se od některých postav můžeme naučit, jak se nechovat. Třeba Veronika, ta například byla rozmazlená, a proto i špatně skončí. Celkově se mi film líbil.
Co se mi na filmu nelíbilo? To jde těžko říct, protože mi osobně film přijde zábavný, ale možná jedno mínus má. A to, že když se na film člověk kouká, tak po nějaké době koukání jen na sladké má na něj chuť. Ale jinak mi přijde, že žádné jiné mínus nemá.
Film bych celkově zhodnotila jako zábavný rodinný film, tak akorát na nějaky společný rodinný večer. A dal bych mu 4,5/5 hvězdiček.
Adéla S.

 

HRA PRO VŠECHNY
Osnova: Recenze
Úvod: Zajímavá, poutavá, pro koho, Minecraft
Stať: a) základní fakta
b) plusy
c) mínusy
Závěr: Zhodnocení

Minecraft mě upoutal svojí jedinečností. Zajímavá je, protože žádná jiná hra nemá takovou grafiku. Tato hra je pro děti i dospělé. Dá se v té hře rozvíjet fantazie.
Hra se na google play dá koupit za 199 korun. Ve hře jde o to postavit si dům, najít diamanty a jít zabít draka. Ale pak se dá klidně pokračovat dál.
Hra má úžasnou grafiku, příběh a hlavně to, že se dá hrát na počítači, konzoli nebo mobilu.
Nelíbí se mi časté lagy (sekání, opožďování), hlavně na mobilu. Docela náročná na mobil. Na počítač je to v pohodě. Občas hra padá a neuloží se, takže začínáte tam, kde jste si to naposledy uložili.
Hra se mi velmi líbí, ale jsou časté lagy. Za to dávám 80% nebo 4*. Doporučuji určitě všem, ale kdo bude mít méně výkonný telefon, bude se to sekat.
Jan Ch.

 

ZFILMOVANÁ NOVELA
Osnova: Recenze
1) úvod: film Little Women-Malé Ženy
2) stať: a) rok 2019, kniha 1868
b) dobré obsazení, kostýmy, zpracování
c) zdlouhavost
3) závěr: Film doporučuji


Dnes vám představím svou upřímnou recenzi na film Little Women aka Malé Ženy. Myslím si, že by má recenze mohla býti užitečnou lidem, kteří stále dumají, jestli se na film podívat mají, a nebo ne.
Ted´ něco o filmu - film je tedy z roku 2019 a je natočený na motiv knihy Little Women z roku 1868, napsané americkou spisovatelkou, Louisou May Alcottovou. Příběh je o životě čtyř sester Marchových a vypráví o dobovém feminismu, práci, domácnosti a lásce z pohledu sester.
Na filmu se mi velmi líbí obsazení, do rolí obsadili velmi talentované herce. Dobové kostýmy i hudba jsou velmi trefné k době, ve které se příběh odehrává. A celkové zpracování filmu bylo velmi povedené.
Jako jediné mínus, které mně na filmu napadne je, že je v některých úsecích možná až moc zdlouhavý. Já osobně mám ráda, když jde děj filmu rychleji za sebou, a ne když je děj moc pomalý.
Film se mi jinak moc líbil, zpracování bylo úžasné a film doporučuji určitě lidem kteří mají rádi taková ta dobová dramata. Jinak filmu dám asi 4,5 z 5 hvězdiček.
Anna S.

 

MALÍ BAREVNÍ PANÁČCI
Osnova: Recenze
ÚVOD- mobilní hra- Among Us, proč právě to, určeno- komu
STAŤ- a) info, základní fakta
b) co oceňuji, pozitiva, plusy
c) co se mi nelíbí, mínusy, negativa
ZÁVĚR- zhodnocení, můj názor, doporučení


Vybrala jsem si hru – Among Us, protože je to asi jediná hra na mém telefonu. Hru můžou hrát jak kluci, tak holky i různých věků. Na tom, zda budete hru hrát, záleží jen to, zda vás baví.
Amog Us je online mobilní hra, dá se ale hrát i na počítači. Je poměrně nová a docela známá po celém světě. Tato hra funguje na principu serverů a pokaždé se můžete připojit k jiným lidem. Jakmile se připojíte do nějaké skupiny - hry, můžete si zvolit barvu vaší postavy, popřípadě nějaké doplňky. Když je hra zahájena, je vám přidělena funkce. Pak se podle vaší funkce pohybujete po herní mapě. Když jste člen posádky, plníte různé jednoduché úkoly. Když jste vrah, tak je vaším cílem zabít co nejvíce členů posádky.
Výhodami v této hře je to, že se dá hrát s přáteli. Má jednoduchou barevnou grafiku a můžete komunikovat s lidmi z vaší hry přes chat. Je to i docela zábavná hra, ale po čase vás asi omrzí, protože se v hře nic jiného neděje.
Nevýhodou je třeba to, že musíte umět anglicky, abyste rozuměl hře, ale i svým spoluhráčům. Některým lidem ale angličtina nevadí. Další nevýhodou je to, že se ve hře nachází i hackeři, kteří potom podvádějí.
Hra je docela dobrá, ale po čase mě trochu omrzela. Doporučila bych ji tak trochu všem, jelikož není určena žádné konkrétní skupině lidí. Dala bych jí 85%.
Agáta K.


ALEA DÍVKA MOŘE
Osnova: Recenze
Úvod: Alea dívka moře
Stať: a) fantasy/romance
b) oceňuji rozestavění, kreativitu a napínavé zápletky
c) končí ve velmi napínavých částech
Závěr: velmi zajímavé, doporučuji čtenářům romancí

Dnes vám popíšu sérii knih “Alea dívka moře.” Píšu na ní hodnocení, protože je to jedna z mých oblíbených sérií.
Jsou to knihy v žánru fantasy, smíchané s romancí. Takže prakticky jediný typ knih, který čtu.
Oceňuji v nich rozestavění a průběh děje a taky kreativitu, kvůli které vás kniha nepřestane jen tak bavit. Napínavých zápletek je v nich mnoho a líbí se mi, jak jsou všechny originální a mnohdy je nečekáte.
Jedno mínus, který já osobně velice nemám ráda je, že knihy končí ve velmi napínavých částech. Jelikož se na nový díl čeká cca 1,5-2 roky, je to docela nesnesitelné.
Sérii považuji za velmi zajímavou. Doporučuji jí spíš lidem, co mají rádi trochu romantiky. Avšak vzhledem k tomu, že jsem první četla snad už na prvním stupni, nevím kolika lidem mého věku by se zalíbila.
Lucie K.


BIRD BOX
Osnova: Recenze
Úvod: obsah recenze, úvodní odstavec
Stát: a) základní informace
b) pozitiva a plusy filmu
c) zápory filmu
Závěr: můj osobní názor

Na hodnocení jsem si vybrala film Bird Box. Film jsem vybrala, protože když jsem se něj v minulém roce na začátku karantény dívala, tak mě velice zaujal. Děj si nepamatuji přesně do detailu, ale na krátký popis to stačí. Je doporučený pro lidi starší 16ti let.
Film byl vydán v roce 2018 do aplikace Netflix. Ve filmu je hlavní postava těhotná, a když jde na svou prohlídku, začnou se objevovat první případy jakési nadpozemské síly, která nutí lidi páchat sebevraždu. S pár dalšími lidmi se schová uvnitř domu, kde spolu přežívají první měsíce téhle apokalypsy. V té době spolu musejí nějak vycházet a navazují zde různé vztahy. V té době zde musela porodit a stihla znovu otěhotnět s jedním členem této party. Poté nám ukazují dobu asi 5 let poté, kdy se se svými dětmi snaží po řece dostat na bezpečné místo, vše však musí udělat se zavázanýma očima, aby nespatřili již zmíněnou nadpozemskou sílu.
Líbí se mi samotný příběh a nápad filmu. Je natočený způsobem, že jste v neustálém napětí. Také je zde velice zajímavě spojené mezilidské drama a samotné téma apokalypsy.
Najdou se zde ovšem různé příklady naprostých nesmyslů např. řízení samotné loďky se zavázanýma očima. Na konci filmu je zde také spousta nezodpovězených otázek, které si jako divák musíte domyslet.
Film doporučuji, jen pokud máte čas celou dobu sledovat. Není to odpočinkový film, který si pustíte, když se chcete pouze odreagovat od práce. Myslím si, že by se líbil spíše lidem, kteří se o takovéhle věci zajímají.
Vanessa K.

 

RECENZE SERIÁLU THE MANDALORIAN
Osnova: Recenze
1.Úvod: Recenze na seriál The Mandalorian
2.Stať: a) Popis seriálu
            b) plusy seriálu
            c) mínusy seriálu
3.Závěr: zhodnocení seriálu a názor

 

Zde vám popíši jeden z mých oblíbených seriálů ze světa Star Wars – The Mandalorian. Je to seriál, který se zasazuje do dějové linie mezi epizodu 6 a 7 filmové série Star Wars v období Nové republiky, a objeví se tam i staří známí z předchozích filmů a seriálů.
Seriál je o Mandalorianovi, lovci odměn, který dostane úkol, aby na jedné planetě našel padesátiletou osobu. Ukáže se, že to je malý a roztomilý zelený mrňous stejného druhu jako mistr Yoda. Mandalorian, jménem Din Djarin si s ním udělá citové pouto, přesto ho předá a dostane za odměnu beskar, neprůstřelný kov odolný laseru. Nakonec se ale pro mrňouse vrátí a zachrání ho. Od té doby ho chrání, dokud ho nepředá rytíři Jedi.
Vyhovuje mi atmosféra seriálu a hudba příběh ještě zdokonaluje. Líbí se mi i hraná adaptace animovaných postav jako je například herečka Rosario Dawson jako bývalý Jedi Ahsoka Tano. Je to první hraný seriál ve Star Wars s použitím nejnovější techniky a na seriál má dost dobrou kvalitu.
Je škoda, že herečka Sasha Banks, která byla vidět již v traileru na druhou sérii nehrála mandalorianku Sabine Wren ze Star Wars Povstalci, což mě napadlo, když jsem ji tam poprvé viděl. Trochu tam narušují výplňové epizody, které neposouvají děj, ale jsou kvalitně udělané, takže to nakonec nevadí.
Tento seriál hodnotím pozitivně a kromě pár momentů zklamání, které ale zase vyrovnávají momenty příjemného překvapení, bych řekl, že je dobře zpracovaný a Pedro Pascal mi v roli Dina Djarina vyhovuje. Celý seriál je dle mého názoru jedna z nejlepších věcí ve Star Wars.
David P.

 

ŽIVOT V GANGU
Osnova: Recenze
Úvod: O GTA 5
Stať: a) Umístění GTA
             b) Postavy GTA
             c) Vlastní postava v GTA
d) Oblíbenost GTA
Závěr: Vlastní hodnocení

Grand Theft Auto V, ve zkratce GTA 5 je hra s otevřeným světem. Jedná se o druh hry, ve které hráči zaujímají role smyšlených postav, které podle daných pravidel v samotné hře vytváří děj. Jedná se o akční a dobrodružnou hru, vyvinutou společností Rockstar Games, s jednou z nejlepších herních grafik. Součástí jsou i oblíbené minihry, které nesouvisí s dějem.
Samotná hra se odehrává ve vymyšleném státě San Andreas, někde v Jižní Kalifornii.  Samotné příběhy tvoří tři zločinci se jmény Michael, Franklin a Trevor. Ti páchají loupeže, ale zároveň jsou pod tlakem ze strany policie pod názvem FIB 😀. Hrát lze v módu multiplayer, nebo singleplayer.
Každá postava má jiný příběh a povahu. Když si ve své volbě vyberu například Trevora, stanu se alkoholikem, který nemá žádnou rodinu a je bez domova. Pokud budu hrát za Michaela, tak se stanu bohatým s velkým domem, manželkou a synem. V garáži budu mít zaparkováno několik luxusních aut. Když se stanu Franklinem, budu mít manželku a bydlet v malém, ale útulném domě na předměstí.
Po dokončení základní mise si mohu vytvořit i vlastní postavu a stát se tak ve hře, čím chci. Začínám však svůj virtuální život úplně od začátku. Musím zajistit peníze na svůj dům, auta a svůj obchod. Je to však vždy mimo rámec zákona, krádežemi aut, pašováním a dovozem různých věcí, provozem vlastního klubu, nebo kasinem. Vlastní postava mi umožňuje rozšíření virtuálního světa i množství spoluhráčů. Mohu tak hrát napříč celým světem a komunikovat s ostatními hráči.
Hra je celosvětově velmi oblíbená, zejména díky grafickému propracování a výjimečným herním možnostem. A odlišná od ostatních svým dějem a zločinností.
Díky otevřenému světu, možnostem herního prostředí a neobvyklému ději se mi hra velmi líbí. Pokud se chci stát na krátký čas zločincem, tak tady je virtuálně vše povoleno. Mohu se svými spoluhráči tvořit zločinecké skupiny a vyzkoušet si tak i život v gangu. Její zápory shledávám v navázání na zločinnost a orientaci na vysoké výdělky peněz získané nelegálně. Je náročná i na technické vybavení vlastního PC.
Matěj D.

 

GRAND THEFT AUTO V.
Dnes bych vám rád přiblížil svoji oblíbenou hru GTA V,
která je určena pro všechny věkové kategorie (pegi 18). Dá se koupit v každé prodejně her, a je určena pro různé hrací konzole nebo na pc.
Byla vyrobena v USA u vývojářů RockStar Games v roce 2014. Do dnes ??? už vytvořili 15 dílů. Je to akční adventure, která se odehrává na virtuálním ostrově. Jezdíte autem, vykrádáte kasíno a banku, střílení je tu denním chlebem.
Grafika této hry je reálná, auta vypadají opravdu jako skutečná. Hratelnost je velmi dobrá, občas micro lagy (malé sekání), ale ovládání je pain (v angličtině je to bolest). Mě se nejvíce líbí ovládání aut, ale nelíbí se mi, že v příběhu musím jednoho hlavního hrdinu zabít.
Hru bych doporučil všem, co májí rádi volný pohyb po mapě a střílení.
Lukáš B.

 

STOJÍ FILM ŽELEZNÁ SRDCE ZA ZHLÉDNUTÍ?
Osnova: Recenze
Úvod: výběr
Stať 1) příběh - popis
2) hlavní postava
3)chyby ve filmu
Závěr: recenze filmu doporučení ke zhlédnutí: ano/ne

Důvodem, proč jsem si zvolil Železná srdce (originální názvem Fury) je ten, že ho nejlíp znám a zaujal mě nejvíc.
Film se odehrává za doby 2. světové války, kde tanky americké armády bojují ve středním Německu. Ovšem posádka tanku ,,Fury“ přijde o člena posádky a musí se vrátit na základnu pro nového člena a zásoby. Nový člen nikdy nebyl v tanku a nikdy nikoho nezabil, takže bylo pro ostatní problémem ho k tomu přinutit.
Film vypadá dobře, dokonce i herec Shia Labeouf postavy Boyd Svan si nechal vytrhnout zub, ještě si udělal jizvu na tváři, aby se víc vžil do své postavy. Ovšem při natáčení mu tu jizvu museli ještě naříznout, aby vypadala čerstvěji. Taky mě zaujal způsob zvuku odraženého granátu. Ten udělali tak, že přidělali na frisbee píšťalku, to frisbee hodili a zvuk píšťalky se rozléhal po okolí.
Až na to, že film je dobře zpracovaný, tak má pár chyb, které sice neškodí filmu, spíš by se prostě při opravdovém boji tanků nestaly. Kdybych ty chyby měl popsat, proč by se nestaly, tak byste tomu nerozuměli ta či tak. Ty chyby taky nejsou hned na první pohled vidět.
Film je kromě těch malých chyb velmi dobře zpracovaný. Film doporučuji těm, který mají rádi filmy s válečnou tématikou. Filmu dávám 4,5 hvězdiček.
Tonda K.

 

FILM SPACE SWEEPERS
Osnova: Recenze
1. Úvod: obsah prezentace
2. Stať: a) stručné info o filmu: základní fakta
b) co oceňuji, pozitiva a plusy filmu
c) co se mi nelíbilo, negativa, mínusy filmu
3. Závěr: zhodnocení, můj názor

Space Sweepers jsem objevila na Netflixu a řekla jsem rodičům, že bychom se na to mohli podívat a oni kupodivu souhlasili. A tak jsme se na to jeden večer podívali a docela nás to bavilo.
Film se odehrává v roce 2092, kdy Země už není obyvatelná, a tak se většina lidí musí vydat do vesmíru. Film se zaměřuje na posádku lodi Victory, která je sbírá odpadu ve vesmíru. Na jedné vesmírné lodi pak najdou malou holčičku, o které si myslí, že je bomba a je považovaná za zbraň masivního ničení a dostanou se díky ní do riskantního byznysu. Pak ale zjistí, že je chce chránit a je tam samozřejmě záporák, který je chce dostat, a tak se musí zachránit.
Oceňuji to, že je to napínavé a jsou tam hezky udělané záběry z vesmíru. Taky je tam ukázáno, jak by naše Země mohla jednou vypadat, a myslím, že je to celkem odstrašující případ.
Bohužel je to udělané spíš se zaměřením na trochu mladší publikum, a tak to zas tak drsné není. Možná je tam trošku delší nudnější úvod, ale nakonec se to spraví.
Film se mi líbil, ale udělala bych to trošku drsnější. Asi doporučuji, pokud se třeba budete nudit a dala bych tak 65%. Sára D.

 

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |