olympVe středu 12. 1. 2022 proběhlo školní kolo Olympiády v anglickém jazyce. Sešlo se 8 žáků z 9. tříd a přivítali jsme možnost využít pro konání ověřování znalostí velkého prostoru školní jídelny. Žáci poměřovali své schopnosti ve čtyřech kategoriích, které svou náročností odpovídaly mezinárodní zkoušce KET (Key English Test) v úrovni A2 / B1. Tyto kategorie zahrnují poslech s porozuměním, čtení s porozuměním, gramatický test a mluvení o sobě a na vylosované téma. Při mluvení si žáci zkusili  oficiální formu, kdy rodilý mluvčí Andrew Farrow spolu se mnou pokládají otázky a hodnotí jejich výkon.

 

Někteří žáci se svěřili, že jsou mírně nervózní, neboť ještě neabsolvovali takovouto formální zkoušku. Myslím si, že tato zkušenost je přínosem a dobrou přípravou do dalšího života.

Na první místo se dostala Agáta Krupová z 9. B s 65 body z celkových 71, na druhém místě s nepatrným rozdílem 0, 5 bodu byla Anežka Smažíková z 9. B  s 64,5 body. Oba výkony byly tak vyrovnané, že vítězkami jsou vlastně obě. Na třetím místě se umístila Anička Středová z 9. A s 61 body.

Agáta bude naši školu reprezentovat ve čtvrtek 14. 2. 2022 od 8:15. v okresním kole této Olympiády.  Vzhledem k epidemiologické situaci proběhne okresní kolo Olympiády v angličtině online, stejně jako minulý rok v Microsoft office 365. Test bude zaslán formou odkazu ve Forms. Ústní část proběhne v Teams, soutěžící budou mít zapnutou kameru. Časový harmonogram bude upřesněn.