Anne FrankovaOsmá a devátá třída si dnes mohla zažít na vlastní kůži diskomfort a prožívání pocitů, které měla Anne Franková v době, kdy psala svůj slavný deník. Ten deník se stal slavným až mnohem později samozřejmě! Kdo byla? Kdy žila? Proč si vůbec deník psala a o čem? My dospělí asi víme, ale žáci základní školy tyto informace teprve získávají a vstřebávají. A aby si je lépe zapamatovali, připravili jsme pro ně zážitek v podobě poslechu čteného slova za zvuků války, sirén, v zimě, tmě...

Pokusili jsme se jim tak navodit pocity, které by jim pomohly vžít se do dané doby a situace, kterou Anne Franková žila na vlastní kůži. Zážitek to byl opravdu velký a děti se shodly na tom, že si tuto zkušenost budou určitě dobře pamatovat a že jim reálný prožitek mnohem lépe dokázal navodit skutečné pocity. Přinášíme i několik fotek z akce.   

Tím naše práce s tématem II.světové války a holocaustu z pohledu literární vědy ale nekončí. Dále pracujeme také na psaní deníku a reportáži a rešerši - tp vše právě na pozadí příběhu Anny Frankové.

Tým ČJ