fyzikaMinulý týden u nás v tělocvičně hořelo! Taky se tam střílelo a vůbec se děly věci. Budí to ve vás ÚDiF? Aby ne, naši školu totiž navštívilo Úžasné Divadlo Fyziky.

Různá představení zhlédly třídy napříč celým druhým stupněm.

Šesťáci a sedmáci si pohověli na fakírské židli, odvážili se nechat se tlouct kladivem do hlavy, levitovali na nafouknutém balónku a obratně se vyhýbali ranám z celerového kanonu.

 

Hlavní roli v představení pro deváťáky hrál oheň a dým. Tělocvičnu málem naplnila pěna jak v pohádce Hrnečku, vař!, někdo si vyzkoušel držet oheň v dlaních a na konci jsme obdivovali efektní plamenomet.

Osmáci pak vzali program více do svých rukou a tvořili funkční elektromotory z baterie a magnetu. Pořádně to roztočili a funkční strojek si pak mohli odnést domů.

Všechna představení spojovalo nadšení publika. Úžas rozzářil tváře od nejmenších až po dospělé. Bylo to jako ocitnout se v kouzelném světě. Kouzelníci nám navíc vždy vysvětlili, jaký fyzikální princip se za zázrakem skrývá. Kromě silných zážitků jsme si tak odnesli i nové znalosti o světě kolem nás.