záZáložkové spojení navázáno. Níže se můžete podívat na počáteční korespondenci s naší partnerskou školou na Slovensku. Záložky jsou téměř hotové a pomalu je připravujeme na expedici. Věříme, že udělají dětem radost a že navážeme nová přátelství.

Vážená paní učitelko,jsem ráda, že se můžeme prostřednictvím záložek seznámit. Jsem učitelka českého jazyka na 2.stupni  základní školy  a spolu s kolegyněmi jsme se domluvily, že se zapojíme s našimi žáky do této báječné akce. Pro děti bude dobrodružství vědět, že jejich výtvory poputují do zahraničí a zároveň se budou těšit na to, že se jim dostane odezvy.

Naše základní škola se nachází na soutoku 2 řek Vltavy a Sázavy, kousek pod Prahou. Dá se říci, že jsme menší vesnická škola (cca se 480 žáky).

Záložky do knížek tvoříme v rámci výtvarné výchovy a i českého jazyka napříč všemi třídami 2.stupně. Ale rozhodly jsme se, že pošleme jen ty, které budou stát za to (30, možná více kusů)

Doufáme, že se celá akce povede a třeba se o sobě dozvíme více.

Budeme se těšit na spolupráci. 

Dobrý deň,

ďakujem, že ste mi napísali. Volám sa Anna. Učím slovenský jazyk a literatúru na základnej škole, taktiež na 2. stupni.  Naša škola sa nachádza v Kežmarku, v okresnom meste, máme okolo 500 žiakov. 

Škola sa nachádza v krásnom prostredí Vysokých Tatier. Záložky vytvárame na hodinách výtvarnej výchovy, techniky a literatúry. 

Máme v pláne zaslať 30 záložiek, 15 za 1. stupeň, 15 za 2. stupeň. Dúfame, že budú vo vysokej kvalite, žiaci sa snažia, aby boli čo najkrajšie. 

Tešíme sa na spoluprácu s vami.