DOX logoPár slov o DOXu

Osmé a deváté třídy se během tohoto týdne vydávají na preventivní program do Doxu. O programu napíšeme později, ale co a kde se Dox nachází? To byl úkol pro jednu ze tříd ještě před návštěvou. Vyhledávání, třídění informací a práce se zdroji je také součástí našeho vzdělávání. Když už se vypravíme na exkurzi, je dobré si zjistit, co nás čeká, ale také, kam se vlastně vydáváme.

 

Žáci píší:

Dox je umělecky zaměřené centrum, kde probíhají dočasné výstavy. Také se zde nachází knihovna, stylový a designový obchod a kavárna s venkovní terasou.

Centrum najdete v příjemné části Prahy - Holešovice v Poupětové ulici. Můžete se zde zastavit v odpoledních hodinách skoro celý týden do šesti hodin večerních. Na pondělí a úterý si naplánujte něco jiného než Dox, neboť je zavřeno. 5 minut pěšky od stanice metra linky C Nádraží Holešovice, či zastávka tramvaje Ortenovo náměstí a jste na místě, kde chcete strávit svůj čas. AP

Dox, neboli centrum současného umění, je prostor nacházející se na místě bývalé továrny v Holešovicích a  bylo otevřeno v roce 2008.

Dox vznikl za účelem představování a prezentace současného a moderního umění, zejména architektury a designu, ale lze zde najít i expozice se všemi možnými zaměřením. Často třeba i s politickými tématy související s dnešní dobou, ať už českých či zahraničních umělců. FP

A již se těšíme, jaký program nás čeká.

RL

Zdroj: DOX