Chyba
  • Error the gallery with an id of: 523 is not published

masopustNové pololetí se nám rozběhlo, a ačkoliv je hodně jiné a zcela netradiční, nenecháme se připravit o všechno, co tradiční je… a jednou z takových příjemných tradic je i únorová výroba masopustních masek a s tím spojený třídní karneval. Vyrobit masku přece dokážeme i doma! A když nás prozatím nepustí do třídy, proč si neudělat online masopust!

Při distanční výuce dětem asi nejvíc chybí právě kontakt s ostatními spolužáky a nějaká ta akce, kterou by s nimi mohly prožívat. V této době je jedinou formou setkávání celé třídy online prostředí… a právě toho jsme využili k uspořádání prvního (a doufejme, že i posledního) online třídního karnevalu. Je samozřejmé, že jsme si neužili tolik legrace, jako by tomu bylo v naší skutečné třídě, ale i tak to byla příjemná změna a snad i dobrá zábava, spojená nejen s nezvyklými zážitky, ale i se získáváním nových poznatků. Mezi představováním maškar v online masopustním průvodu jsme si stihli povědět i něco o původu a tradici masopustu nebo o oslavách konce zimního období a tolik očekávaného příchodu jara.

Všichni doufáme, že se příští rok vrátíme k původní podobě masopustních oslav a ta letošní zůstane jen zajímavou vzpomínkou.

Omlouvám se za sníženou kvalitu fotek obrazovky…