ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

Chyba
  • Error the gallery with an id of: 527 is not published

foto11Jedna třída, jedna parta - tak zní heslo naší třídy 1. A. V září jsme se sešli ve školních lavicích a hned jsme se domluvili, že si budeme navzájem pomáhat. Plánovali jsme, jak se budeme učit a přitom jezdit na výlety, do divadel nebo jinak společně objevovat svět.  Tento školní rok se ale v mnohém od předešlých roků lišil. Od začátku byl poznamenán koronavirovou epidemií, která s sebou přinesla mnohá nařízení a omezení. Po krátkém pobytu ve školních lavicích jsme se i my prvňáčci museli vzdělávat online. Začali jsme využívat počítače nejen ke hrám, ale také k výuce.

S pomocí rodičů to všichni postupně zvládli na výbornou. Naštěstí jsme se ale brzy mohli vrátit do školy a opět být v kolektivu kamarádů, spolužáků. Přes všechna omezení jsme si krom výuky užili mnohé projekty a společné akce, naučili jsme se být k sobě navzájem ohleduplní, podporovat se navzájem při společné práci i při práci ve skupinkách. V září jsme si vyrobili svatováclavské koruny, ale  říjnový Halloween jsme si užili již pouze online.

Listopad a prosinec byl ve znamení adventu a Vánoc. Protože se mají dělat dobré skutky, vyrobili jsme důchodcům malé svícny. Mikuláš nám poslal email a navštívil nás společně s čerty a andělem. Asi nikdo nezlobil tolik, aby si ho čerti odnesli, protože i po jejich návštěvě jsme ve třídě zůstali všichni. S pomocí rodičů jsme si vánočně vyzdobili třídu, ozdobili stromeček, upekli perníčky, vyrobili dárky pro rodiče a připravili  pohoštění na třídní besídku. Na té jsme si užili vánoční tradice i nadělování dárečků.

V lednu nás čekalo naše první skutečné vysvědčení. Protože se všichni celé pololetí moc a moc snažili, odnášeli jsme si domů jen samé jedničky. Únor je tradičně měsícem masopustního veselí. Protože v tomto roce se ani masopustní průvody konat nemohou, udělali jsme si malou masopustní veselici ve třídě. Vyrobili jsme si masky, a aby nám bylo ještě lépe, připravili jsme si nepečený piškotový dort, který se opravdu povedl, o čemž svědčí to, že byl velice rychle sněden.  Také po delší době napadl letos sníh a mrzlo a tak jsme si společně užili i hry na sněhu.

A protože v první třídě je vždy všechno poprvé, těšíme se nyní na naše první jarní prázdniny. Ještě před prázdninami si ale užijeme dopolední „bojovku“ na téma „Hledáme jaro!“ O dalších akcích naší třídy budeme opět brzy informovat.

Naštěstí ze školy a třídy zdraví 1. A.

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |