Chyba
  • Error the gallery with an id of: 564 is not published

UrbanPočasí se nám konečně vyletnilo a tak děti z 1.A, 2.A a 3.A vyrazily za zvířátky. Už cesta tam byla vpravdě dobrodružná, neboť byla zpestřená o zážitek s bouračkou autobusu, kterou jsme využili k zopakování dopravní výchovy. Naštěstí jsme se nijak zvlášť nezdrželi a exkurze do stájí Urban se nakonec vydařila!

Již při příchodu ke statku jsme viděli měsíční hříbátka, kolem kterých jsme tichoučce prošli k výběhu koziček. A ty už jsme si mohli nejen pohladit, ale dokonce jsme si je i krmili. Kozel Matěj ostražitě pozoroval své stádečko, a ačkoliv prý dovede pořádně trkat, my jsme mu vůbec nevadili. Potom jsme zastavili u oslíků, o kterých jsme se toho opravdu hodně dověděli. Víte třeba, kolik takový osel unese, co mu chutná… nebo třeba jak se jmenují kříženci koně a osla? A pak už jsme konečně dorazili ke koním, na které jsme se celou dobu nejvíc těšili. Měli jsme možnost pozorovat ukázku drezury, nemluvě o velmi zvláštním kropenatém koni Sněhurce, na kterém jezdkyně přicválala. A to už jsme se ocitli doslova mezi zvířátky! Kočičky, morčátka, slepice s nádherně vybarveným kohoutem a kolem hlav bez ustání přelétající vlaštovky i jiřičky… prostě opravdový statek!

Většina z nás našla tu odvahu, vyšvihnout se do koňského sedla a pozorovat svět z této nezvyklé perspektivy. Byl to opravdu pozoruhodný zážitek! Moc děkujeme paní Hlaviznové, která nám v kruhovce pomáhala a umožnila tak všem dětem, které měly o jízdu na koni zájem, aby si jí užily.

A největší díky patří samozřejmě stáji Urban, díky níž jsme mohli tuto zajímavou a velmi poučnou exkurzi uskutečnit!