knihaJak už víte, třída 9.B během září pracovala na projektu street artového graffiti - šablonového sprejování. Po dlouhých přípravách se 1.října zrodilo velké plátno, které nám teď zkrášluje chodbu na 2.stupni. Ale to nebylo vše! Vystavili jsme si i šablony, které jsme používali, a kromě velkého plátna vznikly ještě originální obrázky jednotlivých zvířat, které jsme věnovali žákům 2.C. S touhle třídou jsme začali spolupracovat už vloni a bylo to moc fajn, tak jsme si řekli, že na loňské křížové čtení (osmička četla prvňákům a naopak, ale teď už jsou to deváťáci a druháci! :-)...) navážeme výtvarným počinem. Byli jsme opravdu zvědaví, jak se obrázky líbily, ale hlavně, co v dětech vyvolaly za nápady. Druháčci k našim zvířátkům vymysleli příběhy! Jejich krásným pohádkám jsme se nestačili divit :-).

            A teď, když už máme jejich pohádky v ruce, tak jsme se pustili do velké editorské knižní práce. Oba deváté ročníky zpracují texty a předlohy do knihy, kterou pro druháky vytiskneme. Deváťáci si tak vyzkouší roli redaktorů, korektorů, editorů, grafiků a uvidí a na vlastní kůži si vyzkouší, jak dlouhá a složitá je cesta textu od napsání k vydání. 

            Žáci 9.A mají za úkol zpracovat medailonky jednotlivých malých autorů (fotky ze vzájemného povídání a rozhovorů mezi devítkou a druháky můžete vidět ve fotogalerii) a žáci 9.B pak pracují na jednotlivých textech malých druháků, připravují ilustrace a vytváří celkovou podobu knihy. Držte nám (jim) palce, aby se výsledné dílo druhákům líbilo! :-)

PCH