FOTO DEF 9AB Kniha pohádek 2CTahle knížka vznikla koukáním z okna. Cože? Že si dělám legraci? Vůbec ne! Opravdu to tak bylo. Nevěříte? Tak já vám to vysvětlím. 

Deváťáci takhle jednou v září vyráběli na dvoře naší školy graffiti obraz. Bylo kolem toho plno rozruchu a popravdě, docela tím rušili vyučování prvňáků a druháků, kterým poskakovali, pokřikovali a tvořili rovnou pod okny. A to se ví, malí si to nechtěli nechat ujít. Tak se místo poslouchání paní učitelky pořád natahovali k oknu. A co bylo dál? Otevři si aktualitu a dozvíš se to :-). 

 

A co udělá chytrá paní učitelka? Přesně tak! Nechá děti, aby se podívaly, co že se jim to děje přímo pod nosem. A tak se na ty velké „drsné“ deváťáky ti malí druháčci koukali z okna v prvním patře a nestačili se divit. Pod rukama těch dole vznikala krásná, barevná zvířátka jako z pohádky. 

A když si toho devítka všimla, že je někdo pozoruje a pak na ně i mává z okna, napadlo je, že by možná těm prckům pár barevných obrázků nastříkaných jen pro ně mohlo udělat radost. A tak se tygři, delfíni, klokani, papoušci i prasátko a býk dostali do rukou malých dětí, které se na chvilku staly spisovateli. 

No a když dopsali, tak jsme se s deváťáky dohodli, že jim z těch pohádek uděláme knihu. A tu teď máte před sebou :-). 

PCH