ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

18 O2 chytra skola RGB logo basic DARKŽáci a žákyně 6. a 7. ročníků dnes měli možnost vyposlechnout si velmi zajímavé povídání s konkrétními příklady, které se týkaly toho, jak se chovat na sociálních sítích, aby nás nikdo nevtáhnul do nebezpečné situace, neohrozil nás, nemohl nás vydírat. Zkrátka abychom nenaletěli nějakým nebezpečným predátorům, kteří se vydávají za někoho úplně jiného. Přednáška rozvíjela a rozšiřovala téma, které zpracoval například také známý film V síti.

         Představili jsme si obecně pojem sociální síť a podívali se na její vývoj v průběhu času. Ukázali si nejznámější sociální sítě, jejich funkce, výhoda a nevýhody! Přednáška obsahovala i jednotlivé příklady kyberšikany a ukázala na nich, jak si  hlídat soukromí. Témata a příklady spoluvytvářeli a podíleli se na nich i dospívající, kteří si sami prošli kyberšikanou.Téma představil lektor Martin Kožíšek, který se rizikovému chování na internetu věnuje už od roku 2006. Stál u zrodu sociálních sítí lidé.cz a spolužáci. Právě na sociálních sítích pozoroval vznikající rizika ohrožující jejich uživatele. Začal se proto zajímat o komunikaci lidí na internetu a možná nebezpečí, která jim hrozí. V současné době má na starost projekty v oblasti rizikového chování na internetu ve sdružení CZ.NIC, zejména projekt Bezpečně na netu. Je autorem mnoha realizovaných projektů a výukových materiálů v České republice. Za ně v roce 2013 obdržel od prezidenta republiky Zlatý záchranářský kříž za výjimečný a kreativní počin k osvětě a vzdělávání v záchranářství.

Akademie CZ.NIC

         Již od roku 2009 se kromě kurzů pro profesionály z oboru informačních a komunikačních technologií věnuje výukové středisko Akademie CZ.NIC také vzdělávání a osvětě na školách po celé České republice. 

         Akademie CZ.NIC se zaměřuje především na témata spojená s internetovými technologiemi, která většina ostatních center nenabízí. Prakticky zaměřené kurzy vedou zkušení odborníci, kteří se dlouhodobě věnují konkrétnímu tématu, někteří i jako publicisté, vývojáři či konzultanti.

PCH

Podpořeno z programu 02 Chytrá škola.

18 O2 chytra skola RGB logo basic DARK

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |