Naše knihovna získala jako dar několik zajímavých titulů, které mají souvislost s 29. ročníkem vyhlašování cen o nejoblíbenější knihu pro děti a mládež Suk – Čteme všichni. Také jsme dostali pamětní list jako upomínku na slavnostní akci. Nové knihy, které vidíte na fotkách (a některé josu i podepsané autorem!), jsme získali díky panu učiteli Zuntovi a jeho dceři paní učitelce Zuntové, kteří jsou přímí potomci zakladatele knihovny pro mládež a velkého podporovatele čtenářství u mládeže – pana Václava Františka Suka.

Prapradědeček naší paní učitelky Kláry Zuntové a pradědeček našeho pana učitele Tomáše Zunta byl středoškolský profesor, redaktor, spisovatel a kritik v oboru dětské literatury, překladatel z francouzštiny, jeden ze zakládajících členů Společnosti přátel literatury pro mládež. Založil Sukovu knihovnu, která sbírala a střádala literaturu pro děti a mládež. Tato jeho knihovna posléze přešla pod větší pedagogickou knihovnu a dnes je součástíNárodního pedagogického muzeu a knihovny J. A. Komenského, které spolupořádají zmíněnou soutěž. 

Knížky a autoři jsou oceněni, ceny byly již předány a naši vybraní studenti mohli být u toho. Více se o této akci dozvíte v samostatném článku! Sledujte náš web. 

Tým knihovny