klrkawwebVe středu 27. 4. proběhlo slavnostní vyhlášení 29. ročníku ceny za literaturu pro děti a mládež SUK – čteme všichni za rok 2021. Naše škola měla tu čest být jednou ze dvou pozvaných, vypravili jsme se tak s 9 vášnivými čtenáři do vzducholodi Gulliver v Centru současného umění DOX v pražských Holešovicích.

Jako první jsme se tak dozvěděli, které tituly uspěly v anketě dětských čtenářů. Výsledky nebyly překvapivé, jsou to knižní stálice: série Deník malého poseroutky, série o Harrym Potterovi a Hladový vydrýsek z řady Nové příběhy se šťastným koncem.

Zároveň jsme si vyslechli, kterých 5 dětských knih vydaných v roce 2021 vybrala odborná učitelská porota jako nejzdařilejší: Kráva Říčanová, Štefánik, Bába Bedla, Labutí dům: svět prvorepublikových snů, Všechny barvy duhy.

 

Udílení cen byli přítomni vítězní autoři, do Davle jsme si tak dovezli i autogramy a knížky s věnováním. Od Knihovny J. A. Komenského, která anketu spolupořádá, jsme dostali krásné knihy, které jsou už k zapůjčení ve školní knihovně.

Moc děkujeme za dary a za krásný zážitek!