florbal.maratonPo velmi vydařeném turnaji pro žáky druhého stupně, dostali možnost tentokrát poměřit své florbalové síly i žáci stupně prvního.

Vzhledem k velkému počtu tříd na prvním stupni musel být tentokrát turnaj rozdělen do dvou dnů, kdy v pondělí 11.4. si svůj turnaj odehráli žáci 2. a 3. tříd a v úterý 12.4. žáci 4. a 5. tříd.

Všechny třídy naplno využily cca týdenní přípravný cyklus, kdy se na svůj turnaj perfektně nachystaly, zveřejnily nominace, připravily taktiku, a tak byly v naší tělocvičně k vidění perfektní, jak individuální, tak i týmové výkony. Skvělá atmosféra tak byla po oba dva dny a v hale to při každém zápase doslova bouřilo.

Vítěz ovšem může být jen jeden, a tak si kluci i holky po každém zápase podali ruce a pogratulovali k výkonům. Znakem tohoto turnaje bylo tedy Fair-play a po zásluze se tak dočkali svých odměn všechny zúčastněné třídy.

 

Velkým lákadlem pro všechny děti byl ovšem již dopředu avizovaný, iniciovaný ze strany žáků druhého stupně, zápas mezi pedagogickým sborem, o který se žáci postarali sepsanou peticí při minulém turnaji druhého stupně.

V rámci reklamní pauzy úterního turnaje tedy proti sobě nastoupily týmy učitelů 1. a 2. stupně. Od začátku utkání panovala na palubovce napjatá atmosféra a bojovalo se doslova o každý centimetr hřiště. Postupem času a ubývajících sil ovšem přebíral iniciativu tým 2. stupně, což také zužitkoval vstřelením několika branek během krátké doby. Nic platného nebylo týmu prvního stupně ani postupné zvyšování tlaku, a tak musel nakonec tým prvního stupně přijmout porážku v poměru 3 : 7.

Jednalo se ovšem o přátelské utkání na žádost samotných žáků davelské školy, a tak jsme rádi, že jsme mohli dětem i my ukázat svého sportovního ducha a zpříjemnit tak jednu velkou přestávku.😊

Lukáš Mráz a tým vyučujících TV

Konečné pořadí florbalového turnaje 1. stupně:

Kategorie 2.-3. třída:

  1. místo – 3.A
  2. místo – 2.C
  3. místo – 3.B
  4. místo – 2.B
  5. místo – 3.C
  6. místo – 2.A

Kategorie 4.-5. třída:

  1. místo – 4.B
  2. místo – 5.A
  3. místo – 5.B
  4. místo – 4.A