ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

IMG 5525V pátek 27. 5. proběhla v davelském parku celoškolní akce, kterou věnovali učitelé a zaměstnanci školy dětem k jejich Mezinárodnímu dni - EKOFEST. Po dvouleté pauze ožil celý park stánky a stanovišti, kde se děti věnovaly různým výtvarným, naučným a sportovním činnostem. Učitelé s pomocí žáků devátých tříd připravili nádhernou paletu tvorby od zdobení dlaždic určených ke zkrášlení školního dvora, přes zdobení kamínků ubrouskovou metodou a tvorbu šperků a ozdob z recyklovatelného materiálu. Děti si také mohly vytvořit svou bylinkovou sůl do koupele nebo přírodní pleťovou kosmetiku. Další stanoviště byla naučná, zaměřená na ekologii a recyklaci, dokonce i v anglickém jazyce!


Vyhledávaná byla sportovní stanoviště, kánoe a paddleboardy na řece, střelba ze vzduchovky, bubenický workshop a letošní novinkou bylo tančení s rekvizitami a něžní akrobaté stavějící živé útvary, kteří po úvodním rytmickém společném propojení všech přítomných předvedli nádherné vystoupení.
Ekofest byl opět zpestřen doprovodnými akcemi hostů: spolkem Vltavan – tvorba vorů, myslivci, paní knihovnicí z místní knihovny, hasiči a hravým tříděním Tondy Obala. Další úchvatnou novinkou bylo vystoupení šermířské skupiny Burdýři, ve kterém se ve středověkém kostýmu objevil náš učitel na hudební výchovu. Po dvakrát se malí i velcí diváci mohli nechat strhnout smělými potyčkami rytířů, emotivní hudbou a vtipným závěrem.
Do parku přišly i děti z mateřské školy, pro které bylo také připraveno stanoviště včetně bubnovacího workshopu.
V baru U Mlsouna podávali učitelé a deváťáci osvěžující nápoje, kávu, jídelna připravila chutné pomazánky na jednohubky a rodiče donesli spoustu sladkého i slaného pohoštění. Žáci poté, co splnili ve skupinkách určitý počet stanovišť, dostali zmrzlinu, což určitě přivítali s radostí.
Počasí bylo poměrně příznivé až na dotěrný vítr a tak jsme si oddechli, že jsme mohli celé pestré dopoledne strávit bez úprku do školy.
Celá akce vyvrcholila závodem tří dvojic učitelů sportovního ducha, kteří před zraky žáků pádlovali ze všech sil z prostředku řeky ke břehu, kde měli vylovit balón a ještě si vyměnit na kánoi pozici háčka a zadáka. Zapálená dvojice Pavla Charvátová a Adam Nejedlý uhasili své „želízko v ohni“ ve vodě. Ekofest se vydařil a užili si ho úplně všichni - děti i dospěláci! Velké díky všem, kteří se zapojili nebo jinak pomohli. Těšíme se zase za rok! E. Nováková, L. Ježdíková

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |