20220601 102529Ve středu 1. června se obě šesté třídy společně vydaly na turistický výlet na Závist, o kterém nás informují v následující zprávě.

Milí čtenáři, dnes vás zavedeme do míst, kde před několika lety žili Keltové. Nevíte kam? No, přece do nedaleké Závisti. A jak se tam dostat? My jsem zvolili vestu vlakem. V 7.20 jsme nastoupili v Davli a jeli až na Zbraslav.

Odtud jsme pěším krokem vyrazili po žluté značce směr keltské hradiště. Na tuto cestu si určitě vezměte pevné boty, protože s lodičkami so strmého kopce chodit nechcete.

První zastávkou je kaplička, od které je krásný výhled. Poté se vydáte pěšinkou též po žluté. Po chvilce stoupání uvidíte svůj cíl. Z vrcholku můžete obejít naučný okruh, kde se dozvíte zajímavé informace o oppidu a Keltech. A jestli máte rádi plnění úkolů, můžete si, jako my, vytisknout pracovní list, na kterém jsou vypíchnuté nejdůležitější informace. A kdo se nebojí výšek, může vylézt na rozhlednu, z níž je nádherný výhled. Zpět se vrátíme zase vlakem. Doufáme, že se na keltské hradiště také podíváte. Určitě doporučujeme. (Niky a Bára)