VýstřižekKde jinde vyplňovat anktetu s tipem na knihy než na veletrhu knih. Určitě jsme získali skvělá doporučení na to, co by v naší knihovně nemělo chybět. Po dvouleté přestávce jsme se tedy s některými třídami druhého stupně vypravili na 27. mezinárodní knižní veletrh a literární festival SVĚT KNIHY PRAHA 2022, který pravidelně probíhá na Výstavišti Praha Holešovice.

 

Žáci se hned po otevření bran veletrhu vypravili do víru knih, časopisů, nakladatelství, zahraniční literatury, literárních koutů a sálů, slov, písmen, obrázků. Každý si našel něco, co si mohl prohlédnout, vyzkoušet, nakreslit, zakoupit. Knižní novinky se prezentovaly v tom nejlepším světle a snažily se upoutat naši pozornost. Děti měly za úkol splnit 4 úkoly, z nichž nejdůležitější byl napsat tip na knihu, která by se mohla objevit v naší školní knihovně. A výsledek? Rozhodně bude potřeba zakoupit nejpopulárnější knihu  našich sedmáků – Strašidelné Brno od Arnošta Goldflama. Určitě se bude hodně půjčovat!

Motto veletrhu: "Žijeme pro knihy a je to sladké poslání ve světě upadajícím a zmítaném nepořádkem." Umberto Eco, Jméno růže.

www.svetknihy.cz 

Tým čj