knihaJak už víte, na celém druhém stupni jsme se pustili do projektu česko-slovenského přátelství se školou z Kežmarku. Ve výtvarné výchově si každá vyučující prostudovala zadání a pojala ho po svém. Tím vznikla spousta různých záložkových variant. 30 jsme vybrali, poslali na Slovensko a oni pak zase nám poslali jejich záložky. Přišly krásné práce, které jsme opět využili, a část dětí (7. a 9. ročníky) dělaly popis záložek.

Tyto popisy a záložky jsme pak vystavili na chodbě 2.stupně a s ostatními ročníky pracovali s texty popisů a s obrázky tak, že děti 6. a 8. ročníků hledaly dvojice a snažily se dát dohromady správný popis a záložku. Práci jsme dělali ve skupinách a zároveň hodnotili strategie postupu, práci vedoucího týmu a celkovou efektivitu práce ve skupině. Tím jsme celý projekt a práci se záložkami ukončili.

Zároveň jsme naše děti namotivovaly k tomu, aby napsaly dopisy, které by mohly kamarády ze Slovenska potěšit, ale zároveň i podnítit k navázání kamarádství, či dokonce k návštěvě.

Těšíme se na jejich návštěvu! 

Tým ČJ