myslím 1Deváté třídy naší základní školy se po složení přijímacích zkoušek na střední školy zapojují do zajímavých projektů, které si samy navrhly a začínají je realizovat. Cílem je zorganizovat si práci ve skupině lidí, plánovat si, co všechno za materiál budou k činnostem potřebovat, ale také dát požadavky na patřičná místa – tedy ke svým garantům. Plánování se stalo důležitou součástí a také je nutné mít představu, jakého výsledku práce by chtěli dosáhnout. Projekty jsou různorodé a prospěšné pro školu i okolí.

Jedna skupina plánuje vernisáž svých výtvarných děl, nebo tvorbu třídního tabla. Další skupina se rozhodla pro renovaci altánu v parku nedaleko školy, kde často tráví polední přestávky. Třetí velká skupina se věnuje výzdobě školy podle zadání naší estetickou komisí. Jiná skupina tvoří taburety do chill zóny, kde si žáci budou moci odpočinout a povídat si. Taburety budou vyrobeny z recyklovaných materiálů. Dále se pracuje na školení pro ostatní žáky i vyučující v 3D tisku, kterého se zhostil jeden ze zkušených žáků.

Všechny projekty jsou úspěšně rozběhnuté a deváťáci si je začínají užívat. Nejenže si procvičí své dovednosti a kreativitu, ale také posílí své vztahy a spolupráci. 

O dalším průběhu vás budeme informovat.