dPředškoláci to mají prima! Ve školce jsou v nejstarším oddělení a mladší děti k nim vzhlíží jako k velkým kamarádům, kteří co nevidět odejdou do tajuplného světa základní školy. Předškoláci jsou celí natěšení a jejich očekávání jsou veliká… Co je v té škole asi čeká? Co se tam budou učit? Bude se jim tam líbit? A budou na nové úkoly stačit? A tohle jsou právě ty otázky, na které dostávají odpovědi v hodinách předškolní přípravky, kterou pro ně davelská škola již tradičně pořádá.

V úterý 9. května se předškoláci z okolních mateřských škol letos poprvé setkali v naší základní škole, která bude už od září i jejich školou, aby si na vlastní kůži vyzkoušeli, co na ně v jejích zdech vlastně čeká. Děti usedly do lavic, které se již brzy stanou součástí jejich životů a pustily se s obrovskou chutí do nefalšované školní práce! Jako první si ověřily své znalosti a dovednosti v oblasti českého jazyka a přesvědčily se, že učení nejsou žádné čáry a určitě to dokážou!

Předškoláci vypracovali několik skutečných školních pracovních listů, naučili se vytleskávat slabiky v záludných slovech a uvolnit si zápěstí, což je velmi důležité pro správné začátky psaní.

Všem dětem se na první hodině češtiny dařilo, a proto si všechny odnesly nejen svou dokončenou práci a další pracovní listy na procvičování, ale i první velikánskou jedničku!

A v úterý 16. 5. hurá na další přípravku – tentokrát si děti vyzkouší MATEMATIKU!