ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

20230503 134100Ve středu 3. května absolvovaly naše 9. třídy vlastivědnou exkurzi na horu Říp a do Terezína. Ráno jsme dojeli autobusem do Rovného, odkud jsme vyrazili po svých na vrchol bájné hory. Samotný výšlap netrval dlouho, cestou jsme pozorovali okolí z vyhlídek a po slabé půlhodince jsme dosáhli vrcholu s rotundou sv. Jiří a sv. Vojtěcha. Někteří si zaběhli ještě na Roudnickou vyhlídku, jiní zavítali do útrob rotundy a další odpočívali u výletní restaurace. Po návratu k autobusu jsme vyrazili do Terezína. Zde jsme navštívili Magdeburská kasárna, Muzeum ghetta a poté jsme se vydali pěšky k Malé pevnosti, kde už na nás čekal pan průvodce. Po prohlídce a zhlédnutí dobového filmu jsme vyrazili zpět domů. A jak se našim deváťákům exkurze líbila? Přečtěte sami...

 

Tenhle výlet byl hodně eduaktivní, dozvěděl jsme se, že z Terezína utekli jen 3 lidi a naposled. Viděli jsme ghetto, kasárny, sprchy, cvičiště, kde vojáci stříleli, viděli jsme samotky, vyzkoušeli jsme si být v tmavé místnosti ve 40 lidech....   .... jsem vlastně rád, že žiju v téhle době. (L.S.)

Za mě to bylo dobrý a myslím si, že by to měl vidět každý, aby si uvědomil jaká zvěrstva tam museli lidé snášet, jak tam spali, jak se tam koupali a obecně, jak se s nimi zacházelo.... Největší kapka byla, když nám po celé prohlídce pustili krátký film, ve kterém nám vyjmenovali hromady transportů.... po tolika ticících se jezdilo a kdo přežil. To mi naskakovala husina. (F. F.)

Moc se mi to líbilo, bylo to zajímavé a rád jsem se něco dozvěděl. Některá místa pro mě byla nepříjemná, jelikož v Terezíně zemřeli někteří z mých příbuzných. Zajímá mě historie 2.sv. války a moc rád si o tom poslechnu nebo přečtu. (J. O.)

Určitě zajímavý výlet.... velice ponurá a depresivní atmosféra. Špatný pocit jsem měl, až když nás zavřeli do samotky v 40 lidech a řekli nám, že takové to měli Židé.... V každém muzeu nebo prohlídce to bylo doopravdy smutné.... nejhorší chvíle byla v tom kině. (M. B)

Z Terezína jsem odjížděla s velmi smíšenými pocity... furt jsme přemýšlela nad tím, jak se něco takového mohlo vůbec stát a procházelo jim to.....Ty podmínky v kterých žili a co vše měli zakázané a v jakém strachu museli usínat. Jenom si to stačilo představit a dělalo se mi špatně..... jsem hrozně ráda za to, jaký máme my život.... (D. M.)

Jsem ráda, že jsme šli na Říp, protože jsem tam ještě nikdy nebyla.....

 

 

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |