ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

Naši nejstarší žáci mají již po přijímacím řízení, a tak jedna třída uspořádala tiskovou konferenci pro spolužáky z osmičky a druhá devítka napsala osmákům dopisy se svými zkušenostmi. Ale aby to nebylo jen tak, děti z osmé třídy si tento týden napsaly nejnovější testy z letošního zadání matematiky a českého jazyka.  Někteří si možná uvědomí, co je čeká za rok, kde je tlačí bota a v čem zabrat. Doufáme, že ji tento týden přinesl užitečné rady a zkušenosti do dalšího náročného roku.

ZPRÁVA Z TISKOVÉ KONFERENCE ZE DNE 19.4.2022

Jak se připravit na přijímací zkoušky na SŠ.

V úterý 19.4. k nám na češtinu přišli deváťáci na tiskovou konferenci. Řekli nám, jak se máme připravit na přijímací zkoušky na SŠ a také co si nezapomenout vzít s sebou.

Dozvěděli jsme se, že je důležité se dobře vyspat, nestresovat se, dopředu si připravit pomůcky a vzít si s sebou více tužek. Během přípravy na zkoušky je dobré si vyzkoušet nějaké testy nanečisto a kouknout se na výuková videa Tomáše Chabady.

M.Petra

____

Zkušenosti deváťáků z přijímacích zkoušek 

Dne 19. 4. proběhla v 8.A o hodině češtiny tisková konference, kde deváťáci říkali svoje pocity a zkušenosti z přijímacích zkoušek na střední školu. Měli svého moderátora, žáka z 9. A, který celou tiskovku vedl, a vyvolával děti ke slovu. Zaznělo hodně rad, jak se zachovat a co udělat pro to, aby zkoušky dopadly co nejlépe. Zajímavé byly rady ohledně psychiky.

První rada byla od Viléma z 9.A: “Den před zkouškami hodně relaxujte a nenechte se ničím rozrušit. Už se nic neučte.” 
Druhou radu řekla Anička z 9.A: “První den po přijímačkách se nekoukejte hned na správné výsledky a postup řešení, protože vás to ještě víc znervózní.”

Důležité připomenutí bylo ohledně cesty na vybranou střední školu. Deváťáci doporučili projet si celou cestu třeba týden předem a znát i jiné trasy. V den zkoušky je nutné mít velkou časovou rezervu a počítat tedy s kolonami v dopravě. 

U samotné zkoušky je dobré úlohy, které nebudeme vědět, přeskočit a vrátit se k nim později.

S sebou nezapomenout: hodně tužek a propisek (s modrou nebo černou náplní), rozhodně nesmí být tužka nebo pero gumovací, protože se test skenuje a text psaný gumovacím perem by zmizel. Dále je nutné mít rýsovací pomůcky. Doporučují vzít s sebou mikinu, protože ve třídě může být chladno a také se tam musí větrat.BŠ, 8.A

_

V úterý 19. dubna k nám přišli žáci z 9.A, aby nám na tiskové konferenci popovídali o letošních přijímacích zkouškách.

Dozvěděli jsme se užitečné rady, které nám mohou pomoci příští rok. Například to, že je dobré se dostatečně vyspat, zkusit zachovat chladnou hlavu a nehroutit se z toho. Taky nám řekli, jak to celé probíhá a jaké z toho mají pocity. Popřáli nám hodně štěstí na příští rok a šli.

Paní učitelka nám poté všem přečetla dopisy od 9.B. Které byly dost podobné, jako samotná tisková konference s 9.A. Sdělovali své pocity a dojmy. Taky to, co si vzít s sebou a co se jim hodilo. Všem držím palce, aby se dostali na své vysněné školy.

 

Milý čtenáři,

dnes jsme byli svědky tiskové konference třídy 9.A. Tisková konference se konala ve třídě 8.A. Žáci sdělovali své pocity a rady mladší třídě ohledně přijímacích zkoušek.

Jedna z nejčastěji řečených rad byla okolo stresu. Ve zkratce jen starší žáci uklidňovali mladší o tom, že přijímačky nejsou tak těžké a je zbytečné se stresovat kvůli výsledkům. Také zazněla upozornění o nepodcenění přípravy a hlavně o důkladné přípravě. Z našeho pohledu to bylo pro mladší třídu velmi přínosné a už mají větší přehled o tom co je čeká.

VJ

Děkujeme všem deváťákům za přínosné rady a držíme jim palce. 8.A

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |