ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

Hlavn fotka Ekofest 2024Ano, všichni jsme si oddychli, že akce připravené pro žáky naší školy v davelském parku, proběhly za slunečného počasí.

Letošní novinkou byla módní přehlídka modelů z recyklovatelných materiálů, které si žáci v některých třídách vyráběli za pomoci učitelů výtvarné výchovy. Patří jim všem velké poděkování. Žáci si rádi zkusili předvádění svých modelů za skvělého moderování paní učitelky na hudební výchovu a rychlé choreografie kolegyně z tanečního stanoviště. Celá akce sklidila bouřlivý potlesk.

Druhou novinkou bylo představení výcviku policejních psů, belgických ovčáků, které nám předvedl pan Lukáš Graman a jeho dva kolegové. Myslím, že nepřeháním, když řeknu, že všichni jsme zůstali v úžasu z oddané poslušnosti a strhujícího odhodlání obou předvedených psů při zadržení maskovaného pachatele.

 

Všechny děti včetně předškoláků z mateřských školek v Měchenicích, Davle a Hradišťka, které Ekofest navštívily, si mohly psa Voldemorta pohladit.

Celé dopoledne mohli žáci navštěvovat stanoviště, která se věnovala jednak zábavnému třídění odpadu, naučným tématům zdravé výživy, poznávání ptáků, druhů dřeva, tvoření z přírodních materiálů, tak i sportovním aktivitám. Velmi oblíbenou zábavou je možnost vyzkoušet si jízdu v kánoi a na paddleboardu a je skvělé, že davelský park sousedí s řekou Vltavou.

S vodou z řeky souviselo i nové stanoviště, Domácí čistička, kde si žáci mohli vyzkoušet přefiltrovat vodu pomocí písku, štěrku, živočišného uhlí a dalších běžně dostupných přípravků.

Mezi stálice patřil minikurz bubnování na africké bubny, jejichž rytmy podbarvovaly uvolněnou atmosféru v parku. Také možnost zacvičit si s dřevěnými poleny a změřit své síly v „Natural Gym“ přitáhla mnoho zájemců. Velké poděkování patří i stálým hostům Ekofestu – včelařovi panu Sobotkovi, myslivcům pánům Čámským a členům spolku Vltavan.

Ve tvořivých dílnách vznikly krásné košíky z pedigu, motané stromy na hřebíkové osnově připevněné ve dřevě, tašky ze starých triček a překrásné modely šatů ze starých novin, které doplnily neuvěřitelnou řadu recyklo-modelů. Uvidíme některé z modelů ještě jednou? Určitě by si všichni zúčastnění zasloužili ještě další možnost předvedení. Možná na březnovém školní plese příští rok?

V neposlední řadě je potřeba pochválit občerstvení, které přispělo k příjemné festivalové atmosféře. Děkujeme jídelně, rodičům, učitelům a deváťákům. Totéž platí i o zmrzlině, kterou dostávali žáci po splnění daného počtu stanovišť, samozřejmě také naši hosté, předškoláci a deváťáci, kterým i zde děkujeme za pomoc, spoluzodpovědnost a podíl na organizaci Ekofestu.

Na závěr bych ještě ráda připomněla, že v tomto dni se prolínají dvě myšlenky. Jednou je praktickým způsobem připomínat potřebu ekologických principů a alespoň některé z nich za přispění učitelů a jejich stánků převézt do her a činností. Druhou je Den dětí, který slavíme den poté a páteční poznávací a zážitkové dopoledne v parku mimo školní lavice je určené jako mozaikový dárek pro děti školy.

ELKO

 

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |