ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

vp 6.bMinulý týden jela 6.B na školu v přírodě do Suchdola nad Lužnicí na kola. Byli v kempu Tušť a spali ve stanech. V pondělí odjeli z Davle vlakem až do Suchdola. Z nádraží došli do kempu, kde si rozložili stany a vyjeli na objížďku po okolí a večer měli volnou zábavu. V úterý ráno se nasnídali a rozdělili do dvou skupinek: delší trasa a kratší trasa. Obě měly stejný cíl a to, dojet na koupaliště do Třeboně. Výjezd z kempu se však opozdil píchnutím duše kola paní učitelky, s tím strávili hodně času, ve Třeboni se Maxovi ztratil klíček od zámku na kolo, proto musel být zámek přestřihnut. Na oběd se stavili v restauraci u koupaliště a večer byla opět volná zábava.

Ve středu jela každá skupinka jinam: jedna jela do Rakouska, druhá se jela podívat na Dračici, což je kámen u řeky, která má stejný název. Ve městě Chlum u Třeboně jim pan Němec vysvětlil, jaký je rozdíl mezi ptačí močí a ptačím bobkem. I přes velké zpoždění dojela kratší skupinka do kempu dříve a Nasťa po cestě zpátky hodila salto přes řídítka, což jí znemožnilo ježdění na kole. Večer zase společně hráli vybíjenou.

Čtvrtek byl odpočinkový den, kdy se jelo vlakem na zámek Třeboň, kde měli prohlídku pokojů zámku. Následně se šlo pěšky k Rožmberské přehradě. Zpáteční cesta byla opět vlakem. Večer si děti připravily znělku z pořadu Dobré ráno, kterou nakombinovaly s pořadem Sama doma. Po nacvičení znělky a přípravě ke spaní, našly děti “omylem” klíče od všech chatek, což vyvolalo velké vzrušení.

Poslední den v pátek si všichni balili své věci a pak měli po zabalení čas na hraní deskových, či sportovních her a po nich se jeli vykoupat do pískovny, kde postavili velkolepý vodní příkop, který měřil 20 metrů a taky zahrabali holky, které potom vypadaly jako vodní panny.  Potom když se vrátili z pískovny, tak jim pan Němec a pan Mlejnský vzali spacáky a kola a oni se potom už jenom s batohem vydali na vlakovou stanici, odkud jeli do Davle. V Davli na ně už čekali natěšení rodiče. 

Na škole v přírodě byly paní učitelky Klára Zuntová a Kateřina Červená a jako doprovod Jaromír Němec a Adam Vrba.

6.B si školu v přírodě hodně užila, nemluvě na tom, jakou závislost si děti vypěstovaly na cukru. Dohromady ujely s učitelkami a doprovody 2684 km a dohromady ušly 189 km. 

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |