ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

KrokodlPáťáci mají na škole v přírodě stále krásné počasí! Sluníčko na nás sice většinou jen stydlivě vykukuje zpoza mraků, ale rtuť teploměru se drží docela vysoko… a co je nejdůležitější – neprší! Když jsme si dnes po ránu (a někteří i po rozcvičce) čistili zuby, nevěděli jsme, že dnes si zubů ještě užijeme!

Dopoledne jsme samozřejmě strávili nad školními úkoly, které pro nás paní učitelky připravily, ale tentokrát bylo obzvlášť těžké se na ně soustředit. Po vydatném obědě nás totiž čekal toužebně očekávaný výlet do krokodýlí ZOO v Protivíně! A dočkali jsme se. Brzy po poledni jsme s neodbytnými kozami v závěsu, vyrazili na vlak. Ten nás překrásnou jihočeskou krajinou dovezl přímo k těm bájemi opředeným tvorům, kteří tolik připomínají vyhynulé dinosaury. Některé z nás skutečně překvapilo, že těchto nebezpečných plazů, které jsme zvyklí prostě označovat jako „krokodýly“, žije na světě tolik druhů a skupin! Protivínská ZOO jich chová 25 druhů a dokonce se tu daří rozmnožovat i ty kriticky ohrožené.

Viděli jsme je všechny! Od velikánských macků, kteří by se nám stěží vlezli do pokoje, až po krokodýlí vajíčka v inkubátoru. A jestli si myslíte, že nás všichni jen nehybně pozorovali a rozvalovali se v teplé vodě, tak se pletete. Viděli jsme krokodýla i skákat! Ale tím největším zážitkem bylo, že jsme dostali příležitost si jednoho z nich pohladit! Přejeli jsme mu dlaní po břiše i po zádech, abychom mohli na vlastní kůži pocítit ten rozdíl. Ruku sice nikomu neukousl, ale přesto v nás vzbuzoval velký respekt! Všichni ti nádherní plazi mají totiž něco společného - dlouhé čelisti poseté ostrými špičatými zuby, které jim dorostou až šedesátkrát za život. Až si zas večer budeme čistit ty své, určitě si na ně vzpomeneme!

A co nás dnes ještě čeká? Opékání buřtů a noční bojovka!

 

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |